Poate fi folosit si in paine, placinte, cereale, salate si chiar dulciuri.
Orzul conține fibre dietetice, vitamine și minerale esențiale, cum ar fi magneziu, fier și zinc. De asemenea, este o sursă importantă de proteine vegetale și conține antioxidanți puternici, precum beta-glucanul, care poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la menținerea unei inimi sănătoase. Pe lângă faptul că este folosit în bucătărie pentru prepararea supelor, a salatelor sau a pilafurilor, orzul poate fi și ingredientul principal al băuturii răcoritoare numite "orzata". Cu toate aceste beneficii și versatilitate, orzul merită să fie inclus în dieta ta echilibrată pentru o sănătate optimă.
Tabel nutritional: Energie: 1415 kJ / 337 kcal Grasimi: 2,1 g saturate: 0,0 g Carbohidrați: 63,3 g Zaharuri: 0,0 g Fibre comestibile: 8,7 g Proteine: 11,2 g Sare: 0,0 g