100% vegan. Fără gluten. Fără zahăr adăugat. Echivalent a 12 ouă.
MOD DE PREPARARE: adăugați 65 ml de apă la 24 g de ou vegan și bateți bine cu un tel. Puneți 2 minute într-o tigaie la foc. Serviți!
REȚETĂ: Omletă de cartofi cu vinete și ceapă
Ingrediente necesare:
250 g de cartofi, 200 g de vinete, 120 g de ou vegan Natur Green, 250 ml de apă, o ceapă mare, ulei de măsline, sare fină de Himalaya.
Mod de preparare:
1. Tăiați cartofii în felii subțiri, vinetele cubulețe și tăiați ceapa. Spălați totul foarte bine.
2. Se încinge mult ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare și se adaugă cartofii, se prăjesc 10 minute. După acest timp se adaugă vinetele și ceapa. Se prăjește timp de 6-7 minute. Scurgeți bine și puneți deoparte.
3. Preparați oul vegan împreună cu apa și un puțină sare într-un castron mare. Se adaugă cartofii, vinetele scurse și ceapa.
4. Se încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mare și se adaugă amestecul anterior.
5. Gătiți până se asează pe fund. Cu ajutorul unei spatule se răstoarnă și se prăjește câteva minute pana se închegă, după gust.
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetică: 1354 kJ / 321 kcal
Grăsimi, din care: 4,2 g
- acizi grași saturați: 1,3 g
Carbohidrați, din care: 52,4 g
- zaharuri: 1,7 g
Fibre: 10,7 g
Proteine: 13,1 g
Sare: 2 g