Frunzele de stevie BIO au un gust placut, acrisor-amarui.
Stevia contine vitamine A,C, E, zinc, calciu, potasiu, magneziu, oligoelemente fosfor, substante mucilaginoase, aminoacizi, flavonoide, pectine, fitosteroli, fibre si carbohidrati.
Printre actiunile benefice pe care stevia le are asupra organismului se numara si normalizarea nivelului zaharului din sange, ce determina in acelasi timp scaderea poftei de dulciuri. Acest lucru se explica prin continutul de substante dulci glicozide, ce nu sunt metabolizate de organism, pastrandu-se astfel un nivel echilibrat de glicemie. Astfel stevia ajuta la pierderea in greutate, controland apetitul si scazand pofta de alimente grase.
Prin continutul sau bogat de fibre are rolul de a hrani pancreasul.
Substantele sale mucilaginoase, pectine, uleiuri si carbo-hidrati armonizeaza digestia, accelerand tranzitul intestinal.
Are un rol diuretic datorita continutului bogat in flavonozide, ajutand astfel organismul sa se debaraseze de excesul de lichide.
Este un bun reglator al presiunii arteriale.
Datorita continutului sau de minerale si aminoacizi creste nivelul energetic al organismului si stimuleaza in acelasi timp activitatea cerebrala.
Are actiune antibacteriana si antiparazitara fiind foarte bun si recomandat chiar si in canidoze, enterocolite, in cazul acesteia din urma nu produce fermentatie.
Este indicat in cazul avitaminozelor, scorbutului, digestiei dificile, lipsa poftei de mancare, diabet zaharat de tip II, parezelor, paraliziilor, enterocolitei, afectiunilor hepatice si dermatologice, eczemelor, reumatismului, ulcerului gastro-duodenal, afectiunilor globului ocular precum si in scopul combaterii dependentelor cronice.