In perioada sarbatorilor, va informam ca vom fi inchisi pe 25, 26 decembrie si 1, 2, 3 ianuarie. Va multumim pentru intelegere si va dorim "Sarbatori fericite!"
Absorbtia optima de carotenoide si flavonoizi din rosii are loc atunci cand rosiile sunt gatite, iar adaugarea de ulei de masline in timpul prepararii lor stimuleaza absorbtia licopenului. Cateva moduri sanatoase de a consuma rosiile sunt:
- Adaugarea de rosii feliate in sandwich-uri si salate. - Prepararea sosului de tomate in casa, prin fierbere si consumul lui in locul altor sosuri grase de maioneza, smantana etc. - Consumul regulat de suc de rosii sau sucuri de legume cu rosii. - Consumul de rosii proaspete cu omleta dietetica la micul dejun. - Inlocuirea gustarilor hipercalorice cu rosii proaspete, asociate cu branza degresata si biscuiti integrali. - Adaugarea de rosii conservate in tocanite, supe sau garnituri pentru friptura. - Servirea cartofilor copti impreuna cu felii de rosii proaspete. - Adaugarea feliilor de rosii ca strat superior in diverse preparate la cuptor (musaca sau pizza de casa). - Prepararea de bruschete din paine integrala, cuburi de rosii, usturoi, ulei de masline si busuioc.