Se folosesc in bucataria raw, in prepararea pastei de susan (tahini), in patiserie, etc.
Semintele de susan negru sunt foarte populare in bucataria asiatica.
Ele au o aroma mai puternica decat semintele albe, si contin mai mult calciu. Sunt bogate in proteine
si aminoacizi.
Produs certificat organic, provenit din agricultura ecologica.
* continut bogat de antioxidanti* reprezinta o sursa excelenta de calciu, contine mai mult calciu si
mai mult fier decat semintele de susan auriu* nu contin gluten* o sursa excelenta de fibre si
minerale - fosfor, zinc, magneziu* contine fitosteroli, care contribuie la reducerea colesterolului*
sustin functiile ficatului si rinichilor, amelioreaza si trateaza constipatia. Susanul negru, datorita
compozitiei sale, are proprietatea de a întârzia îmbatrânirea organismului (cei care consuma susan
negru au pielea neteda si încaruntesc târziu), fiind folosit, în acelasi timp, pentru marirea lactatiei
tinerelor mame
Valori nutritionale medii (per 100g): Valoare energetica 2483kJ/593kcal, Grasimi 50.4g din care saturate 7.81g, Glucide 10.2g din care zahar 0.20g, Fibre 11.18g, Proteine 20.89g, Sare 0.016g.