Chia are de 30 de ori mai mulți antioxidanți decât afinele, de 6 ori mai mult calciu decât laptele integral, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli, de 8 ori mai mult omega 3 decât somonul. Mai mult, are cu 50% mai mult acid folic decât sparanghelul și cu 25% mai multe fibre decât inul.
Semințele Chia organice sunt bogate în proteine și acizi grași esențiali Omega-3 si Omega-6, care sprijină buna funcționare a inimii, facilitează transportul oxigenului către celule, țesuturi și organie, ajută la o bună absorbție a vitaminelor liposolubile A, D, E si K, iar în combinație cu proteinele și colesterolul formează membranele celulare.
Conțin, de asemenea, vitamine, antioxidanți și fibre vegetale, precum și trigliceride benefice cu lanț lung, în proporția corectă pentru a reduce colesterolul pe pereții vaselor sangvine. O lingură de semințe de chia bio asigură energia necesară unei persoane pe durata întregii zile.
Prăjite, au gust plăcut, asemănător nucilor, iar măcinate pot fi utilizate la prepararea biscuiților sau a supelor.