Va informam ca vom relua livrarile in 6 Ianuarie 2025. Comenzile cu livrare in tara se vor pregati si preda curierului incepand cu data de 8 Ianuarie. Va multumim pentru intelegere si va dorim "An Nou cu bucurii"
Datorita gustului aromat si iute, ghimbirul este considerat o mirodenie.
O radacina de ghimbir contine aproximativ 12% vitamina B6. Puternic antioxidant. Se poate folosi pentru prepararea ceaiului de ghimbir:
Rade doua lingurite de ghimbir si amesteca-le cu cate o lingurita de tei, menta si busuioc. Plantele se adauga in 700 de mililitri de apa clocotita si se lasa la infuzat timp de 15 minute. Ceaiul astfel obtinut se indulceste cu putina miere. Se spune despre el ca ar fi foarte folositor in raceli.
Ceaiul de ghimbir nu ar trebui consumat de catre persoanele cu inflamatii ale stomacului sau plamanilor.
Ghimbirul ca mirodenie
Radacina de ghimbir rasa sau feliata poate fi adaugata intr-o varietate de retete, de la supe, la salate, sucuri sau prajituri. Se foloseste mai ales in prepararea turtei dulci si a prajiturilor cu mere sau dovleac. Ghimbirul da preparatelor o aroma revigoranta.
Ghimbir zaharisist
Radacina se taie felii, se lasa la uscat si apoi se da prin zahar. Un desert rapid, delicios si care nu are nevoie de coacere.