Feniculul poate fi consumat crud, in salate, gatit in supa sau sotat langa legume.
Beneficii fenicul
Fortifică sistemul osos – datorită conținutului mare de calciu, feniculul menține oasele sănătoase
Reglează tensiunea arterială – datorită conținutului mare de potasiu, dar și al celui redus de sodiu.
Stimulează digestia – feniculul conține fibre din belșug, de aceea stimulează tranzitul intestinal
Stimulează metabolismul – feniculul este o sursă bogată de vitamina B6, ceea ce înseamnă că stimulează metabolismul, contribuind la transformarea carbohidraților și a proteinelor în glucoză și aminoacizi.
Benefic pentru sănătatea oculară- Feniculul conține o serie de antioxidanți importanți pentru vedere, printre care și zeaxantina, betacarotenul și flavonizii.
Stimulează lactația
Feniculul poate fi consumat crud, după ce se îndepărtează coajă și este porționat. Acesta poate fi încorporat în salate, dar și servit alături de sosuri precum hummusul sau guacamole.
Dacă vrei să îl gătești, îndepărtează tulpinile cu un cuțit, apoi taie bulbul pe verticală. După, poți mărunți bulbul după plac.
Feniculul poate fi folosit în supă, supă-crema, dar și sotat alături de alte legume, în sosuri și diferite mâncăruri.
Bulbii de fenicul pot fi pregătiți la cuptor și serviți pe post de aperitiv sau garnitură.
Este adevărat că feniculul crud este cel mai hrănitor, însă și cel gătit își păstrează din proprietăți.