Organic.
Șofranul, aurul pământului grecesc, așa cum este numit, este printre cele mai îndrăgite și valoroase condimente ale civilizațiilor antice, pentru aroma, culoarea, proprietățile medicinale și afrodisiace. Localnicii plantează șofranul în fiecare vară și, când sosește toamna, culeg manual stigmatele prețioase ale frumoasei flori și le usucă cu grijă pentru a face firele fine de un roșu intens. Sunt necesare aproximativ 50.000 de pete pentru a produce 100 g. Krokos sau șofranul grecesc, așa cum se numește de obicei, aparține celei mai bune soiuri de șofran din lume. Încearcă-l ca băutură adăugându-l în apă sau lapte sau în gătit, unde adăugarea ei elimină aroma și textura felului tău de mâncare. Krokos Kozanis, ca un condiment, adaugă alimentelor aroma sa subtilă, gustul picant și culoarea galbenă frumoasă. Se potrivește deosebit de bine cu orez, paste, sosuri, pui, supe de pește, miel, cartofi, leguminoase, chifle și prăjituri, înghețată. Filosofia folosirii sofranului este asemanatoare cu cea a unui parfum scump: Se foloseste in cantitatea mentionata in reteta, pentru ca in caz contrar gustul mancarii este alterat. Pulberea de sofran se adaugă alimentelor dizolvate în apă. Petalele se pun la inmuiat intr-o cana de apa cu 1 ora inainte de a fi gatiti si se adauga in mancare, fie impreuna cu apa, fie doar apa dupa strecurare.