Cea mai bună sursă naturală pentru complexul de vitamine B, rămâne drojdia nutritivă
Notă: Această drojdie nutritivă (inactivă) nu are puterea de a crește, deci nu se folosește în patiserie sau în produsele de panificație, prin urmare nu este același lucru cu drojdia de bere activă, care se folosește la dospitul aluaturilor.
Drojdia inactivă are un gust plăcut, asemănător brânzei, tocmai de aceea este folosită de către vegani ca înlocuitor al acesteia.
ecologic / bio organic / vegetaria / vegan / lacto-vegetarian
Se folosește pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă și gustul mâncărurilor și ca agent de legare, ca înlocuitor de ou, în perisoare, drob ,etc. Puteți adăuga fulgi de drojdie în apă, lapte, cereale la micul dejun, în prăjituri, smoothies, iaurt, salate, etc.
Această drojdie inactivă nu are puterea de a crește, deci nu se folosește în patiserie sau în produsele de panificație.
Fulgii de drojdie inactiva sunt o sursa bogata de proteine si de asemenea, au un continut bogat in minerale.
Cunoscuti pentru continutul bogat de vitamine B (inclusiv B12), care ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat de stres, previne cancerul de pancreas si ajuta la sanatatea pielii. Fulgii de drojdie uscata mai contin magneziu, cupru, vanadiu, molibden si litiu. Printre beneficiile fuliglor de drojdie inactiva se regasesc si curatenia intestinala, mentinerea nivelul de colesterol, imbunatatirea starii de sanatatea si functionare a ficatului.
Fulgi de drojdie inactiva mai sunt cunoscuti si sub denumirea de “proteina vegetarienilor” deoarece este o sursă excepțională de proteină.