Produsul se consuma diluat cu apa. Diluție recomandată 1:5.
Boabele de rubin, atârnate în rugii de trandafir sălbatic de pe culmile însorite ale Mărișelului spre Valea Rezervației naturale a Răcătăului, ne așteaptă în fiecare ultimă lună de toamnă să le culegem și să le transformăm în sirop nectar revigorant și sănătos, în delicioasă pastă de măceșe și ceai pentru zilele friguroase de iarnă.
Măceșele sunt un izvor de vitamina C, E și F. De aceea sunt și un medicament revigorant, energizant și vitaminizant care alungă oboseala, gripele, virozele, asigură buna funcționare a aparatului digestiv, a sistemului cardiovascular, protejează circulația coronariană și pe cea periferică.
Pasta, siropul și ceaiul de măceșe sunt și prețioase delicatese culinare datorită unicității lor, a dificultății cu care sunt culese și a procesului de preparare. Gustul lor intens și acrișor, textura de balsam ce-ți netezește simțurile, te fac să devii dependent de aceste bunătăți, mai ales în sezonul rece când sunt adevărate arme în lupta cu răcelile și virozele respiratorii.